joi, 31 ianuarie 2008

Stirea zilei 31/ian/2008

Păcătoşii cu sutană: nici preoţii nu sunt uşă de biserică!

Deşi românii îi văd pe preoţi drept cele mai oneste persoane, realitatea contrazice de multe ori această percepţie.


Înşelăciune, şantaj, delapidare sau furt sunt doar câteva dintre infracţiunile prevăzute de Codul Penal şi bifate de preoţii din România. Aceştia au o problemă şi cu legislaţia rutieră, dovadă numărul mare de slujitori ai Domnului prinşi beţi la volan. În plus, preoţii români nu se dau în lături nici de la violenţă conjugală, contrabandă sau chiar profanare de morminte.
Cazul preotului din Urlaţi, acuzat de localnici că are apucături homosexuale şi îi pipăie, vine la doar câteva zile după ce preotul Daniel Corogeanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru moartea măicuţei Irina Cornici în timpul unui ritual de exorcizare. Aceste fapte neortodoxe nu sunt însă deloc izolate.
Ion Vrăjitoru, un preot cu nume predestinat din Suceava, înzestrat cu harul tămăduirii şi al înţelepciunii, păcăleşte sute de credincioşi din toată ţara. În schimbul îndrumării pe calea dreaptă, el percepe diverse sume şi se tocmeşte mai ceva ca un negustor. Cu banii obţinuţi, a ridicat patru biserici în numele Domnului şi o vilă în numele său.
Un preot din Constanţa n-a rezistat mirajului numit Spania, aşa că a lăsat în urmă o biserică neterminată şi dus a fost. N-a uitat însă să ia cu el 400 de milioane de lei vechi, bani care nu-i aparţineau. Tot în Constanţa, mai mulţi oameni sunt în pericol să rămână fără case, pentru că au garantat cu ele un împrumut de 200.000 de euro, luat de un preot care a fugit din ţară.
O femeie din Drobeta Turnu Severin s-a trezit cu un colet în care se aflau rămăşiţele tatălui ei, decedat acum 16 ani. Expeditorul a fost un preot care probabil s-a gândit că o scuteşte de un drum.
În Dâmboviţa, poliţiştii care au oprit un autoturism ce mergea pe contrasens au avut surpriza să găsească la volan un popă beat şi violent, care le-a spart geamul maşinii, iar apoi l-a chemat în ajutor pe preşedintele Băsescu.
Un preot afacerist din Neamţ a vândut în Italia aproape 100 de icoane din biserica în care slujea. Deşi a pus în loc unele pictate de el, enoriaşii au sesizat că e ceva necurat la mijloc şi au anunţat poliţia. Un alt popă din Buzău se ocupa chiar cu traficul de obiecte de cult.
"Dacă nu vii cu prosop de calitate şi ulei de măsline, copilul va fi bolnav, beţiv şi drogat" a revoluţionat îndrumarul de botez un preot din Bucureşti.
De când preoţii au descoperit boxele de mare putere şi programele de calculator care redau zgomotul clopotelor, liniştea enoriaşilor din preajma bisericilor este compromisă. O dovedesc cazurile de aceste gen, semnalate de tot mai mulţi oameni.
Frica de lege a fost mai puternică decât frica de Dumnezeu pentru un preot din Timişoara, care a lovit cu maşina un copil de 8 ani pe trecerea de pietoni. El a fugit de la locul accidentului, motivând că a văzut că băiatul n-a murit.
Preoţii le fac zile negre enoriaşilor chiar şi după moarte. Un preot din Piteşti a fost înmormântat între blocuri, iar locatarii sunt nevoiţi să-şi parcheze maşinile cu grijă, pentru că o manevră greşită le poate aduce acuzaţia de profanare de morminte.
Incidentele în care sunt implicaţi studenţi la teologie, deloc puţine, nu prezic un viitor strălucit pentru tagma preoţilor din România. În plus, cazurile de infracţiunile comise de falşi slujitori ai Domnului ridică, firesc, o întrebare: Oare cine sunt adevăraţii impostori?


Niciun comentariu: